ARENAIT

Casa Verde AFM (fotovoltaice gratis): instalatori care NU cer avans

Am profitat de faptul ca AFM a suspendat temporar inscrierile si ca, in acelasi timp, fondurile nu s-au terminat pentru a contacta absolut toti instalatorii de fotovoltaice validati din programul Casa Verde 2019 pentru a-i intreba daca ei cer sau nu avans/garantie.

Dupa cum va spuneam intr-un articol anterior, multi instalatori fac liste si cer avans chiar de dinainte de obtinerea ATR, un lucru total gresit si fara logica. Unii spun chiar ca ar fi ilegal.

De aceea ne-am gandit sa ii contactam pe toti si sa-i intrebam daca au fondurile necesare acoperirii sumei de 20.000 lei, care abia ulterior le va fi decontata de catre AFM. Mai jos aveti lista cu firmele care ne-au raspuns si care nu cer avans.

Nume instalator Email
TEHNOMIR ENERGY SRL [email protected]
ADREM INVEST SRL [email protected]
HKSYS SRL [email protected]
EDUSA GREEN ENERGY SRL [email protected]
ECI PROJECT MANAGEMENT
CONSULTING SRL
[email protected]
2000 BAZIL ELECTRICS SRL [email protected]
MELINDA-IMPEX INSTAL SRL [email protected]
P.PLUS 2002 SRL (e-acumulatori.ro) [email protected]
SMART ELECTRICAL SOLUTIONS
SRL
[email protected]
URBAN SECURITY SRL [email protected]
MAT-NIC UTIL EDILITAR SRL [email protected]
AMUR SOLAR ENERGY SRL [email protected]
ENEL ENERGIE SA [email protected]

Din restul de 230 o parte ne-au spus ca cer avans si o mare parte aveau casutele de email indisponibile: o dovada clara de lipsa de interes si profesionalism. La polul opus, cateva firme ne-au raspuns detaliat si chiar ne-au trimis poze cu depoztele lor, pline cu panouri fotovoltaice si accesorii de instalare.

Asadar, daca inca nu v-ati inscris in program inca o mai puteti face iar instalatorii de mai sus posibil sa va ajuta. Trebuie sa stiti ca instalatorii au voie sa monteze in toata tara dar si ca unii dintre ei se vor opri la un anumit numar de clienti pe care ii pot deservi – iar probabil ca multi dintre ei au ajuns la acel numar.

Eu m-am inscris la Enel, unde se pare ca te poti inscrie doar ca si client al lor, iar colegul Cristian s-a inscris la eSolar.

Tu ce instalatori corecti mai cunosti? Lasa-i in sectiunea de comentarii si noi ii vom adauga in lista de mai sus.

De asemenea, daca esti instalator autorizat si nu ceri avans clientilor atunci poti sa ma contactezi pe darius [at] arenait.net pentru a te adauga in lista de mai sus.

SURSA ARTICOL AICI

Lasă un răspuns