ARENAIT

eMAG devine si farmacie online

Desi poate parea un titlu de 1 aprilie…nu este. eMAG chiar ataca piata medicamentelor OTC si farmaciile clasice si devine si o farmacie online. Miscarea vine deoarece compania isi doreste sa dubleze cifra de afaceri, adica sa ajunga la peste 1 miliard de euro.

Pentru a reusi are nevoie de extindere si de produse/servicii noi. De aceea, eMAG s-a extins in Cehia, Austria, Croatia, Slovacia si Slovenia. Iar acum devine si farmacie online.

eMAG va putea vinde medicamente ce nu au nevoie de prescriptie medicala, produse pentru nutritie, suplimente nutritive, vitamine si alte produse de sanatate.

„Este o categorie de focus pentru noi în viitorul apro­piat şi lucrăm intens în 2019 să punem bazele proiectului. Ne dorim să avem toată gama de produse de sănă­tate şi nu­tri­ţie, inclusiv medicamentele fără prescripţie sub re­gim de far­macie online“, a spus pentru ZF Iulian Stanciu, CEO al eMAG.

Vanzarile de medicamente fara reteta (OTC) reprezinta o piata de 3,5 mld. lei, iar anul acesta a intrat in vigoare o lege care le permite farmaciilor, dar si altor comercianti, sa se autorizeze pentru a comercializa online medicamente fara reteta. In total, piata de medicamente a ajuns in 2018 la 16 miliarde de lei, in crestere cu 13%.

Sursa: zf.ro

SURSA ARTICOL AICI

Lasă un răspuns