ARENAIT

iPhone 11 Pro nu merita denumirea Pro

Apple a lansat aseara noile iPhone-uri, gasiti articolul dedicat AICI. Cel mai interesant pare sa fie modelul 11 Pro, insa daca il analizam bine nu prea este nimic Pro in el si cred ca Apple nu a inteles cum trebuie sa arate un telefon Pro in 2019. Daca iPhone 11 mi se pare un telefon bun si sigur o sa se vanda ca painea calda, iPhone 11 Pro nu pare atat de bun daca ne uitam la pret si la specificatii. Pro-ul din denumire nu aduce nimic Pro incat sa merite aceasta denumire.

Inainte de lansare au fost diferite zvonuri care spuneau ca noile modele sau cel putin versiunea Pro, va aduce cateva functii interesante si chiar utile. Uite ca nu a fost sa fie asa, iar iPhone 11 Pro este doar un iPhone 11….cu un ecran OLED si o camera foto in plus.

Ce ar trebui sa aiba versiunea Pro si nu are? Va fac o lista mai jos.

 1. Nu are suport pentru Pencil
 2. Nu are senzor de amprenta in display
 3. Nu are reverse charging
 4. Inca are un notch imens
 5. Nu are refresh rate mare, tot 60Hz
 6. Nu are difuzor integrat in display
 7. Nu are un Night Mode manual (va explic imediat)
 8. Nu are incarcare rapida puternica
 9. Nu are mai multa stocare interna

iPhone 11 Pro nu mai pare atat de Pro daca ne uitam pe hartie sa vedem functiile. Da, are 6GB de RAM, un procesor puternic, cel mai puternic de pe piata si o baterie foarte buna, dar functiile pe care Apple putea sa le implementeze pentru a deveni un telefon cu adevarat Pro lipsesc.

Inteleg ca iPhone 11 trebuie sa fie un telefon pentru mase, dar daca tot ai scos versiunea Pro, pai adopta ceva Pro in el, sa stim si noi pe ce dam banii.

Nu ai voie sa te numesti iPhone 11 Pro si sa nu ai un ecran OLED macar de 90Hz, un senzor de amprenta in display sau macar o incarcare mai puternica de 18W. E buna si asta…dar se putea mai bine.

Night Mode fara control manual? Ok, inteleg ca ziua nu foloseste nimeni Night Mode, insa lasa-ma pe mine sa decid daca vreau sa fac o poza cu Night Mode sau nu atunci cand este noapte.

Doar 64GB memorie in echiparea de baza. Doar 64 GB memorie in echiparea de baza. Doar 64GB memorie in echiparea de baza. Suntem in 2019, 64GB trebuia sa dispara si sa fie inlocuit cu 128GB.

De restul nu mai zic…si sunt sigur ca mai sunt functii care ii lipsesc. Din punctul meu de vedere nu merita denumirea Pro, pentru ca diferentele dintre el si iPhone 11 sunt urmatoarele:

 • ecran OLED vs ecran LCD
 • o camera foto in plus
 • incarcare rapida
 • Dolby Vision

Acestea sunt diferentele majore dintre iPhone 11 si iPhone 11 Pro. Asta inseamna pentru Apple un telefon Pro. Sa aduci niste specificatii absolut normale pe care le intalnim si la telefoane de sub 3000 lei si sa le pui eticheta Pro. Bravo Apple….

SURSA ARTICOL AICI

Lasă un răspuns