ARENAIT

Samsung si Xiaomi au dezvoltat impreuna un senzor foto ISOCELL Bright de 108MP

Senzorii foto de la Samsung sunt foarte buni si echipeaza cam toate telefoanele lor. Drept dovada, Note 10 Plus are cea mai buna camera foto. Insa Samsung a dezvoltat un nou senzor foto ISOCELL Bright HMX de 108MP, fiind foarte capabil de fotografii nocturne. El a fost realizat in parteneria cu Xiaomi.

ISOCELL Bright HMX este cel mai mare senzor produs pana acum de Samsung si cel mai mare senzor de pe un smartphone modern: 1/1.33 inch. Asta inseamna ca va putea captura mai multa lumina, deci fotografii foarte bune noaptea.

Desi senzorul are 108MP, acesta foloseste tehnologia Tetracell care combina 4 pixeli intr-unul singur, ceea ce se traduce printr-o fotografie mai clara si mai luminoasa. Deci fotografiile nu vor avea 108MP, insa cine doreste ar putea folosi senzorul la rezolutie respectiva, dar nu promite nimeni o fotografie buna.

Mai mult, acest senzor poate filma 6K la 30FPS, ceea ce este incredibil pentru un senzor foto implementat pe un smartphone. Acesta va debuta pe Xiaomi Mi Mix 4 (probabil).

Samsung investește continuu pentru dezvoltarea de inovații în tehnologia pixelilor și circuitelor logice, astfel încât să realizeze senzorii de imagine ISOCELL pentru a surprinde lumea cât mai aproape de modul în care ochii noștri o percep. Prin colaborarea strânsă cu Xiaomi, ISOCELL Bright HMX este primul senzor de imagine dedicat telefoanelor mobile, care încorporează peste 100 de milioane de pixeli și oferă o reproducere incomparabilă a culorilor și a detaliilor datorită tehnologiei avansate Tetracell și ISOCELL Plus”, a declarat Yongin Park, vicepreședinte executiv al diviziei de senzori, din cadrul Samsung Electronics.

„Pentru proiectarea ISOCELL Bright HMX, Xiaomi și Samsung au colaborat îndeaproape de la stadiul conceptual, până la stadiu de producție, ceea ce a dus la realizarea unui senzor de imagine inovator, de 108Mp. Suntem extrem de încântați că rezoluțiile de imagine disponibile anterior doar pe anumite camere de top DSLR, pot fi acum regăsite și pe smartphone-uri. Cu acest parteneriat ne dorim să aducem nu doar experiențe noi pentru camerele mobile, ci și o platformă prin care utilizatorii noștri să poată crea conținut unic”, a declarat Lin Bin, co-fondator și președinte al Xiaomi.

Noul senzor aduce si o tehnologie denumite Smart ISO, care reduce ISO-ul automat la o valoarea mai mica pentru a reduce zgomotul atunci cand este cazul.

Sa vedem ce spun Google si Apple, ca ei folosesc senzori cu MP putini si ofera fotografii foarte bune.

SURSA ARTICOL AICI

Lasă un răspuns